Jak kroić?
Istotne jest, aby po bokach odkrajać tylko tyle ile potrzeba. Zewnętrzna warstwa chroni całą szynkę przed nadmiernym wysuszeniem i jest naturalną ochroną przed czynnikami zewnętrznymi.
Żeby nie zakrzątać Państwa głowy kolejnym kilogramem teorii, zapraszamy do oberzenia filmu instruktarzowego.
Jak podawać?
Szynka Serrano powinna być spożywana w temperaturze pokojowej. Przy okoÅ‚o 21ºC tÅ‚uszcz nadaje szynce lustrzany poÅ‚ysk, gdy jest zbyt zimno nie prezentuje swojej okazaÅ‚oÅ›ci.
Plasterki nie mogą być zbyt grube i powinny zawierać odrobinę tłuszczyku, gwarantującego soczystość.
Oprócz niezrównanego smaku i zapachu, wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci żywieniowe szynki Serrano czyniÄ… jÄ… idealnym dopeÅ‚nieniem zdrowej i zbilansowanej diety.
Jak zabezpieczyć?
Dla szynki najlepsze bÄ™dÄ… domowe warunki, w których bÄ™dzie mogÅ‚a spokojnie dojrzewać. W tym celu najlepiej zakryć jÄ… plastrem tÅ‚uszczu i przykryć Å›ciereczkÄ…. NIe należy jej chować do lodówki.
Brak produktów
Dostawa
0,00 zł
Suma
0,00 zł