Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej

close

Certyfikaty

Gazele biznesu 2008 Certyfikat Wiarygodności Biznesowej 2009

Sztuka krojenia

 Jak kroić?

Istotne jest, aby po bokach odkrajać tylko tyle ile potrzeba. Zewnętrzna warstwa chroni całą szynkę przed nadmiernym wysuszeniem i jest naturalną ochroną przed czynnikami zewnętrznymi.

Żeby nie zakrzątać Państwa głowy kolejnym kilogramem teorii, zapraszamy do oberzenia filmu instruktarzowego.

Jak podawać?

Szynka Serrano powinna być spożywana w temperaturze pokojowej. Przy około 21ºC tłuszcz nadaje szynce lustrzany połysk, gdy jest zbyt zimno nie prezentuje swojej okazałości.

Plasterki nie mogą być zbyt grube i powinny zawierać odrobinę tłuszczyku, gwarantującego soczystość.

Oprócz niezrównanego smaku i zapachu, właściwości żywieniowe szynki Serrano czynią ją idealnym dopełnieniem zdrowej i zbilansowanej diety.

 

Jak zabezpieczyć?

Dla szynki najlepsze będą domowe warunki, w których będzie mogła spokojnie dojrzewać. W tym celu najlepiej zakryć ją plastrem tłuszczu i przykryć ściereczką. NIe należy jej chować do lodówki.


Strona głównaStrona główna

Koszykkoszyk  

jest pusty


Najchętniej kupowane

Kiełbasa podwawelska
Kiełbasa podwawelska

Wysokogatunkowa wędlina wieprzowa jasno...>>

Kiełbasa śląska
Kiełbasa śląska

Szlachetna kiełbasa z chudego mięsa...>>

Wszystkie