Sztuka Krojenia - Wędlinek.pl

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dziÄ™ki którym nasz serwis może dziaÅ‚ać lepiej. Dowiedz siÄ™ wiÄ™cej

close

Certyfikaty

Gazele biznesu 2008 Certyfikat Wiarygodności Biznesowej 2009

Sztuka krojenia

 Jak kroić?

Istotne jest, aby po bokach odkrajać tylko tyle ile potrzeba. Zewnętrzna warstwa chroni całą szynkę przed nadmiernym wysuszeniem i jest naturalną ochroną przed czynnikami zewnętrznymi.

Żeby nie zakrzątać Państwa głowy kolejnym kilogramem teorii, zapraszamy do oberzenia filmu instruktarzowego.

Jak podawać?

Szynka Serrano powinna być spożywana w temperaturze pokojowej. Przy okoÅ‚o 21ºC tÅ‚uszcz nadaje szynce lustrzany poÅ‚ysk, gdy jest zbyt zimno nie prezentuje swojej okazaÅ‚oÅ›ci.

Plasterki nie mogą być zbyt grube i powinny zawierać odrobinę tłuszczyku, gwarantującego soczystość.

Oprócz niezrównanego smaku i zapachu, wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci żywieniowe szynki Serrano czyniÄ… jÄ… idealnym dopeÅ‚nieniem zdrowej i zbilansowanej diety.

 

Jak zabezpieczyć?

Dla szynki najlepsze bÄ™dÄ… domowe warunki, w których bÄ™dzie mogÅ‚a spokojnie dojrzewać. W tym celu najlepiej zakryć jÄ… plastrem tÅ‚uszczu i przykryć Å›ciereczkÄ…. NIe należy jej chować do lodówki.


Strona gÅ‚ównaStrona gÅ‚ówna

Koszykkoszyk  

jest pusty


Najchętniej kupowane

Kiełbasa podwawelska
Kiełbasa podwawelska

Wysokogatunkowa wędlina wieprzowa jasno...>>

Kiełbasa śląska
Kiełbasa śląska

Szlachetna kiełbasa z chudego mięsa...>>

Wszystkie