Kiełbasa śląska
Szlachetna kiełbasa z chudego mięsa wieprzowego, wędzona na jasny kolor z wyczuwalną nutą pieprzu i kolendry. Wspaniała na zimno i gorąco.
Sekretem tej polskiej wÄ™dliny jest poÅ‚Ä…czenie najlepszych gatunkowo rodzajów miÄ™sa wieprzowego w odpowiednich proporcjach - sekret smaku tego tradycyjnego wyrobu.
Receptura jej wytwarzania ma swoje regionalne korzenie na Å›lÄ…skich ziemiach, przez co jej smak wiąże siÄ™ nieodwracalnie z tym regionem. GÅ‚ówne przyprawy, jakich używa siÄ™ do produkcji tej naturalnej wÄ™dliny to miÄ™dzy innymi: kolendra, pieprz, czosnek i majeranek. Kolendra w poÅ‚Ä…czeniu z majerankiem nadaje kieÅ‚basie Å›lÄ…skiej delikatny zioÅ‚owy posmak i zapach, natomiast pieprz i czosnek dajÄ… lekko ostry smak w swojskiej tonacji. Produkuje siÄ™ jÄ… w odcinkach o dÅ‚ugoÅ›ci okoÅ‚o 14 centymetrów, co jest także charakterystyczne dla tego rodzaju wÄ™dliny.
Doskonale nadaje siÄ™ do kanapek lub na ciepÅ‚o, wiele osób preferuje ten rodzaj kieÅ‚basy podczas rodzinnego letniego grillowania
- Cena za kilogram 16,23 zł netto
Aktualnie brak opinii.
Musisz się zalogować, by dodać nową opinię