Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej

close

Certyfikaty

Gazele biznesu 2008 Certyfikat Wiarygodności Biznesowej 2009

Kiełbasa śląska

Kiełbasa śląska

Szlachetna kiełbasa z chudego mięsa wieprzowego, wędzona na jasny kolor z wyczuwalną nutą pieprzu i kolendry. Wspaniała na zimno i gorąco.

Więcej szczegółów


11,34 zł/szt brutto

Produkt dostępny

Sekretem tej polskiej wędliny jest połączenie najlepszych gatunkowo rodzajów mięsa wieprzowego w odpowiednich proporcjach - sekret smaku tego tradycyjnego wyrobu.

Receptura jej wytwarzania ma swoje regionalne korzenie na śląskich ziemiach, przez co jej smak wiąże się nieodwracalnie z tym regionem. Główne przyprawy, jakich używa się do produkcji tej naturalnej wędliny to między innymi: kolendra, pieprz, czosnek i majeranek. Kolendra w połączeniu z majerankiem nadaje kiełbasie śląskiej delikatny ziołowy posmak i zapach, natomiast pieprz i czosnek dają lekko ostry smak w swojskiej tonacji. Produkuje się ją w odcinkach o długości około 14 centymetrów, co jest także charakterystyczne dla tego rodzaju wędliny.

Doskonale nadaje się do kanapek lub na ciepło, wiele osób preferuje ten rodzaj kiełbasy podczas rodzinnego letniego grillowania

  • Cena za kilogram 16,23 zł netto


Aktualnie brak opinii.

Musisz się zalogować, by dodać nową opinię

Koszykkoszyk  

jest pusty


Najchętniej kupowane

Kiełbasa śląska
Kiełbasa śląska

Szlachetna kiełbasa z chudego mięsa...>>

Kiełbasa podwawelska
Kiełbasa podwawelska

Wysokogatunkowa wędlina wieprzowa jasno...>>

Wszystkie