Pastrami DELI
Pastrima, pastramă, pastróme, PASTRAMI… DÅ‚ugo marynowany i wÄ™dzony mostkek woÅ‚owy.
PomysÅ‚ na stworzenie naszego polskiego pastrami powstaÅ‚ z tÄ™sknoty za niepowtarzalnym smakiem i zapachem, który poznaliÅ›my podczas pobytu oraz podróży po Stanach Zjednoczonych.
W Polsce nie można jednak znaleźć takiego pastrami, jakie serwowane jest w Stanach Zjednoczonych. Mimo wspaniaÅ‚ych polskich tradycji wÄ™dliniarskich, nieporównywalnie starszych i niedostÄ™pnych w USA, czy nawet w wielu krajach Europy, nie spotkaliÅ›my prawdziwego, tradycyjnego pastrami. To wÅ‚aÅ›nie wtedy postanowiliÅ›my spróbować stworzyć pastrami samodzielnie!
Mostki woÅ‚owe wykorzystywane w produkcji naszego pastrami pochodzÄ… z krzyżówek woÅ‚owiny rasy Angus lub Limousine. MiÄ™so jest peklowane w przygotowanej przez nas mieszance zióÅ‚, przypraw, brÄ…zowego cukru oraz soli i soli peklujÄ…cej. Po dziesiÄ™ciodniowym marynowaniu miÄ™so jest odsalane, osuszane oraz nacierane kolejnÄ… mieszankÄ… aromatycznych przypraw by ostatecznie zostać poddanym procesowi wÄ™dzenia. Rezultatem jest wspaniaÅ‚e, lekko pikantne pastrami, które po gotowaniu na parze przed podaniem dosÅ‚ownie rozpÅ‚ywa siÄ™ w ustach.
Całe pastrami waży około 1,2kg, Termin przydatności do spożycia wynosi maksymalnie 90 dni.
Aktualnie brak opinii.
Musisz się zalogować, by dodać nową opinię