Żywiecka Krakus
Kiełbasa wieprzowa, śrenio rozdrobniona, suszona i wędzona tradycyjnie.
GÅ‚ównym atutem tej tradycyjnej wÄ™dliny jest miÄ™so wieprzowe, które poÅ‚Ä…czone ze swoich trzech gatunków nadaje kieÅ‚basie żywieckiej charakterystyczny dla niej tylko smak.
Produkuje siÄ™ jÄ… w formie grubej podsuszanej kieÅ‚basy. Poprzez dÅ‚ugi proces suszenia woda zawarta w wÄ™dlinie w znacznym stopniu wyparowuje sprawiajÄ…c, iż staje siÄ™ raczej dość twarda i co za tym idzie bardziej wyrazista w smaku. WÄ™dzenie dymem z drzewa dÄ™bowego nadaje jej wyrazistoÅ›ci i przenikliwego aromatu. Ta swojska wÄ™dlina jest raczej produktem maÅ‚o tÅ‚ustym i dość lekkostrawnym. Pakowanie w opakowania ochronne zabezpiecza ja przed zepsuciem siÄ™ i przedÅ‚uża okres, w którym pozostaje Å›wieża. Å»ywiecka Krakus to przede wszystkim marka a co za tym idzie możemy być pewni wysokojakoÅ›ciowego wyrobu przygotowanego wedÅ‚ug tradycyjnych polskich receptur.
Najczęściej znajduje swoje zastosowanie w formie kanapek, a połączona dodatkowo ze świeżym pomidorem smakuje jeszcze wyborniej. Niska cena sprawia, że jest to produkt na każdą kieszeń.
- Cena za kilogram 30,24 zł netto
Aktualnie brak opinii.
Musisz się zalogować, by dodać nową opinię